Störst, bäst och vackrast?…eller?

Ett tag har jag gått och reflekterat över som jag skrivit i tidigare inlägg om hur olika alla är. Jag är absolut för detta med olikheter, det ser jag dagligen och stärker barnen i, i mitt jobb som förskollärare. Jag är också för att man ska tro man är något…men, inte till bekostnad av någon annan och dens välbefinnande. Ska jag gå och må bra bara för att jag ska påpeka hur mycket bättre jag är än alla andra? Tror inte det, jag tror på att alla är bra som dem är, även om vi inte är bra på samma saker. Jag kan klappa mig på axeln och ta på mig saker som jag tror jag klarar, eller utmanar mig själv i, men samtidigt så tänker jag också lyfta mina andra medmänniskor och stärka dem i sin självkänsla, att de också är någon, att de är precis lika bra.

Jag tror vi alla har träffat åtminstone en sån människa i vårt liv. En som framhäver sig själv, som verkligen tror att den är störst, bäst och vackrast…Den har inga fel, och finns det någon som är bättre än den på nåt, så är det bara en struntsak och inte alls så viktigt som en då påstår att det är. Den ger alltså den andra mindervärdeskomplex. Personen trycker ner andra för att höja sig själv. Tyvärr har jag stött på några såna i mina dagar. Jag är sån som person att om jag inte ”tycker om” en person, mår jag dåligt och anklagar mig för jag vill så gärna vara en spridare av kärlek i en värld som just nu ser så mörk och dyster ut med allt som händer, och det är mycket egoism i världen med jag, jag jag….hela tiden.

Det ironiska med dessa personer är att de kan tro de tänker på andra och att de inte är så självcentrerade men det verkar de vara. Kunskap som de inte besitter är inte värd att veta, och gud nåde dig om du skulle säga emot dem. Ibland får jag god lust att säga en så dröplig kommentar som riktigt knäpper till dem på näsan, tyvärr tror jag inte att det hjälpt dock för de förstår inte sitt eget beteende till att andra upplever dem på det sättet. Inte för att de hade lyssnat heller för försöker man prata eller uttrycka sig är det bara deras åsikter som gäller.

Det är ju bara så att de är störst, bäst och vackrast…eller, kanske inte? Hur kan det finnas någon som tror något annat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s