Tiden bara rinner iväg

Ja som titeln låter så rinner bara tiden iväg. Idag skriver jag via min telefon vilket känns hel konstigt, van att bara skriva typ sms och mms på den…även om de kan vara väldigt långa ibland 😉

Har varit ett tag sen jag skrev, ursäkta för det.(om det nu e nån som läser) annars även till mig själv. Men när jag startade bloggen var det ju för min egen skull för att få utlopp för allt som rör sig i mitt sinne, allt som bara vill ut. Bloggen är en slags kanal för detta. Grejen är ju det att jag har varit utmattad, eller som det kallades då utmattningsdepression, nu vet jag inte vad det kallas. Även om det bara var för 1.5-2 år sen. Tänk vad tiden gått sen dess, numera ja sen förra året jobbar jag heltid igen 🙂 tjoho! Men det är hela tiden en balansgång mellan allt. Tyvärr märker jag att människor som inte varit där själva inte alltid reflekterar över det faktum. Det kan komma utsagor som jo men det e ju bara det, det är väl inget. Eller som med hsp, efter 4-5 timmar på typ en fest sen är jag helt slut…och när jag är slut, är jag slut, det går liksom inte att bara ladda om? Även om jag så hade önskat det.

Hur kommer det sig att andra har svårt att tänka på andra? Hur andra har det? Eller de tänker nog på hur de har det rent materialistiskt men kanske inte inombords? Det är inte så svårt att fråga, och även om man inte kan förstå det själv så kan man vara förstående. Hur nu det hänger ihop?

Men i alla fall, när jag valde att starta bloggen så skulle detta bli min kanal för allt inombords, men samtidigt inget som jag ”måste” göra för jag får hela tiden tänka på att inte lägga på en massa, jag vill inte hamna där igen så om det tar tid innan det kommer nytt så gör det det.

Jag tänker hela tiden på allt jag skulle vilja skriva och jag har inte heller hunnit skriva på min bok, om det blir novell eller roman vet jag inte än. Inte heller har jag hunnit med att göra någon uppgift på utbildningen 😦

Varför finns det så mycket man vill? Men så lite tid? När jag gick in i väggen trodde mamma att det var en tidig 30-årskris, var 28 då (fyller 30 nu på fredag), men alla de tankarna och alla känslor det kan jag komma ihåg från när jag var barn. Jag har gått till psykologer, terapeuter men vissa saker kan jag bara inte få bukt med. På instagram läser jag mycket, följer många såna sidor som handlar om psykologi, utveckling och allt jag intresserar mig för och det brukar komma upp lite typ mantran man kan använda sig av. Som tex law of attracion, hur man kan nyttja detta. Och jag försöker applicera detta i mitt liv.

Anledningen denna gång till att det tog tid innan jag skrev igen var för att jag då fyller 30 på fredag, min sambo fyller 40 nästa vecka och min pappa fyllde 65 häromdagen så vi hade en stor fest, 135år! Som det visar på tårtan.

I lördags hade vi festen och det var upp direkt och slänga ihop en mjölkfri kladdkaka till de som inte tål mjölk, de två överresta bilderna är ifrån bakandet och sen är den andra tårtan min sambos favorit mördegstårta (dock beställd) som jag sa tiden räcker inte till. Dagarna går i ett och man arbetar heltid. Är det såhär livet ska vara? Gå upp, jobba, komma hem och nånting kanske roligt sen sova? Dag efter dag? Månad efter månad? Vad är meningen med livet? Egentligen? Det är nog nånting som jag får spinna vidare på nästa gång 😉 märker att denna text redan börjar bli lång 😛

Om ni har någon tanke eller idé om meningen med livet? Skriv gärna! Kanske har vi olika meningar med livet? Vi föds ju alla olika. Olika öden som på något sätt är sammanflätade med varandra i en lång och oändlig process…

12 reaktioner till “Tiden bara rinner iväg

 1. Vad kommer din bok/novell handla om? =)

  Meningen med livet:
  Med ett antagande om att livet kan betraktas som energier som sammansmälter, stöter bort, är i balans och obalans , kan det bli intressant att se hur saker hänger ihop. Om obalanser är till för att lösas (karma?), balanserande som ska leda till sammansmältning (tes – antites ->syntes) och sammansmältningar som ska höja energierna. Formen kommer likna en pyramid och med ett antagande om att universum är ändligt -> då är allting ett, vilket bör vara urformen till vad som kallas gud (oavsett form och oavsett antal former den visar sig).
  Fast vad vet jag 😉

  Gilla

   1. Jag har skickat in den till en tidning för att se om den kunde publiceras, men har inte fått svar tyvärr. Det ingick i författarutbildningen jag går nu. Jobbar heltid som förskollärare med så man får ta de tider man får över att arbeta med det, och även då allt annat man vill hinna med 🙂

    Gilla

   2. Okej! Starkt ändå att skicka iväg den =) Undrar hur många som faller bort genom att inte göra det… =)
    Vad är det för utbildning? Äh förskolan tar väl inte massor av tid… *Host*

    Gilla

   3. Ja, det är nog många som tyvärr inte vågar. De där begränsade tankarna att ”det är väl ingen som läsa det jag skriver” gör nog att många drar sig för det, kanske? Så håller jag nog även igen mig själv lite grann.
    Det är en författarutbildning på distans, Nordisk Författarutveckling.

    Gilla

 2. Missade att svara på det med energier. Jag tror också på det med energier, karma, attraktionslagen. Vilket nu i min personliga resa som tagit stora kliv och i en rasande fart den senaste halvåret. Antagligen mycket för attraktionslagen, det man sänder ut får man tillbaka. Och jag ville utveckla mitt sinne, se helheten och det är det som händer just nu. Mycket som pågår med allt.
  Som du säger med energier. Allt är ju energi. Om vi fokuserar på det negativa, t.ex. att vi inte har tillräckligt med tid så är det just det vi inte har, för vårt fokus ligger där. Om vi istället tänker och känner att vi har gott om tid, och att tiden är här och nu så är det där vårt fokus och energi hamnar och det drar vi till oss mer av.
  Det är lite sådant som jag nu håller på att utforska, men det finns så många bitar i helheten och energier som finns runt omkring, väldigt intressant 😉 🙂

  Gilla

  1. Glömda svar ger mer eftertänkta svar? 😉
   Vad har du lärt dig senaste halvåret – Vilka är dina topp 3 insikter? =)
   Vilka delar är du inne och gräver i just nu?
   Har du några tankar om själ och själar?
   Ja se helheten. Den är ganska….stor 😀

   Gilla

   1. Ja verkligen, jag brukar ofta inte svara så snabbt för jag tänker ofta igenom vad jag vill säga, och jag skriver ofta om svaret några gånger för att det ska bli så bra som möjligt 😊
    Jag började läsa om attraktionslagen och sen där tog det fart, det har blivit sånt flow i inputs flödet med ”personal growth”, det låter bättre på engelska 😉 det handlar om mindset, heartset, tankar och känslor. Att vi vibrerar på en viss nivå. Attraktionslagen tar ju upp det med själar, att vi har valt att komma hit för att lära oss något. Lite att våra själar är energier, vi kan höja oss, och i en medialitetsbok pratade hon om olika dimensioner också som vi kan höja oss inom 😊det är som sagt mycket. Även saker har energier det är ju där feng shui kommer in 🙃våra tankar och känslor vibrerar ut och det vi sänder ut får vi tillbaka, det vi ger får vi tillbaka. ❤️Vi är inte offer i livet utan livet händer genom oss och våra själar, att när vi är i synk med vår själ så känns livet bra, då vi lever dess mening det som är oss, souls purpose.
    Blev långt svar, och kanske osammanhängande, men hoppas du förstår något av det 😊🙏🏻❤️

    Gilla

   2. Undrar om det hänger ihop med vissa jungfru-aktiga drag… 😉
    Om det låter bättre, skriv det då. Jag kan engelska! (Åtminstone gör jag mig förstådd på det/kanske inte är samma sak..)
    Vad är vi här för att lära oss då? =)
    Vad är ditt souls purpose tror du? =)

    Jag förstår helt klart. Första gången märkte jag även av eldenergin 😉 Snabb på tangenterna?

    Gilla

   3. Ja, det kan det säkert vara, har även lite lejon i mig och sen ascendent i skytten 😛
    Japp, märks det att jag är snabb på tangenterna? Brukar alltid få skriva på jobbet 😛 haha

    Jag tror att vi har olika saker som vi vill lära oss när vi väljer att komma hit. Som jag var inne på att själen är en energi, och vi är alla en del i något större. Allt är ju energi, våra tankar, våra känslor ja hela universum är energi. Så vi är alla en del av det, och vi väljer att komma hit för att lära oss något. Finns nya själar och gamla själar också. Själv har jag alltid känt mig som en gammal själ 😛
    Vad tänker du om energier och själar?

    Jag tror att mitt souls purpose är att hjälpa andra människor, hjälpa dem att hjälpa sig själva, att höja dem och stärka dem, få andra att må bra, hitta sig själv och vad de vill i sitt liv vad än de tror på 🙂 Har alltid tyckt om att lära ut, och berätta en massa, lära mig själv en massa först och sen förmedla detta till andra, men också hjälpa andra, finnas där. Var därför som jag drog mig till läraryrket, men tyvärr så känns inte arbetsmiljön den bästa för förskolan för tillfället 😦
    Vad är ditt souls purpose tror du? Vad är du här för att uppleva, att lära dig, din mening i livet? Vad vill du få ut av livet?

    Gilla

 3. Haha ja det gör nog det 😉 Är lite coolt trots allt att det går o utläsa genom text. ”energisignaturerna blir lätta att läsa av”. Jag tillhör nog mer kategorin – skriver som en läkare, snabbt och oläsligt. Jag slipper (får inte?) skriva på jobbet!

  Jag har tidigare läst en ”berättelse” om hur själar hamnade på jorden. Enligt berättelsen var själarna från början brustna, ofullkomliga och de placerades på jorden som ett experiment för att återbygga sig själva. Genom dualiteternas värld (motsatsernas värld) framträdde en väg för en återuppbyggnad av själarnas egna existens/varande?. Processen har bromsats många gånger (dels genom krig) och andra händelser som ”backar” mänskligheten.

  Det fanns ytterligare en annan tanke bakom själarnas placering i ”dualiteternas värld”. De får möjligheten att utvecklas på fler plan än vad andra livsformer kanske fått. Det bottnar sig i tanken på att det på andra planeter bor varelser som i sig är väldigt högutvecklade men begränsade/då de inte genomgått alla dualiteterna. De är kanske extremt känslorelaterade men saknar den högsta intelligensen etc. (är min tankegång följbar?)
  Har du möjligtvis stött på personer som uttryckt att de härstammar från andra planeter i ett annat liv typ? 🙂

  Vad hos dig väcker tankarna om att vara en ny/gammal själ? Hur vet man det tror du? 🙂
  Precis som du säger att allting är energi. Själarna är energikällor som ”följer” med bakom våra fysiska kroppar ink. De emotionella och mentala egenskaperna. Själen koordinerar i bästa mån kroppen genom motsatserna i jakt på utveckling och på sikt ”frisläppande”. Vid en viss nivå inträder själen och gör personen medveten att det finns något ”bakom allt”. I takt med utvecklingen pågår går den fortare. Utmaningarna blir större men en större styrka och medvetenhet uppvisas parallellt.
  – Kan du se bilden framför dig hur en person som blivit en staty, successivt börjar spricka och hur exempelvis handen och en del av örat lossnar och något rör sig innanför?

  Vid någon tidpunkt får kanske själen en tillräckligt stor kontroll för att påskynda processen. Den får ett medvetet handlingsutrymme och ersätter de tidigare processerna i psyket (Tanken om detet-jaget-överjaget som senare i utvecklingen sammansmälter i just överjaget). Kan den processen möjligvis gestaltas i filmen Lucy?

  Vad berättar du om när du får prata fritt? Har du något speciellt område/ämne? 🙂

  Om du fick välja och skapa helt själv, hur skulle förskolan fungera optimalt?

  Jag tror att mitt soul purpose har med människor att göra, främst personer som mår dåligt. Var nog ganska tidigt som karriärvalet mot människoläkande arbeten visade sig. Arbetar idag på socialtjänsten. Kan ibland kännas lite begränsande utifrån vad man tänker att man kan uppnå. Samtidigt en bra plats att utvecklas, då framförallt i att uppleva spannet av känslor i alla dess former. Även motsatsen utvecklas/stänga ute andras känslor och inte ta dessa som sina egna (empati). Är en ”kräftfru” jag, så det har varit ofrånkomligt att analysera känslor, hur de är och vad de kan användas till, samt att uppleva olika kombinationer.

  Jag vill nog lära mig helheter. Hur hänger olika delar ihop, som är kopplade till människan och människans hälsa (typ allting helt enkelt). Det i sin tur bottnar i att jag vill förstå mig själv i alla dess delar. Varför man gör på vissa sätt och känner på olika sätt.
  Jag roas över det Jung beskriver som individuationsprocessen. ”Psykets egen pubertet” som startar med att något ”går sönder”. Därigenom uppstår medvetandet om ett medvetande. Är det då ”statyn”(som nämndes tidigare) får en öppen spricka?

  Jag tror att ledord för vad jag söker i livet är frid, balans och utveckling.
  Delmålen dit är kanske:
  * Ett hus på landet.
  * En skola/verksamhet som blir en form av fristad – > potential till stor personlig utveckling på alla plan.
  * Och jag vill nog ha en hund (kan i sig vara hela meningen med livet?) ;P

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s