Meningen med livet?

Hejsan igen!

Ursäkta att det dröjer innan jag publicerar, önskar jag gjorde det oftare med allt som händer i mitt huvud och runt omkring, men den senaste tiden har jag inte haft någon riktig ork. Jag är så trött typ hela tiden som ett lock som trycker i huvudet. Vill lägga mig ner och sova, orkar inget utan får tvinga mig själv till att göra nåt. Hade nästan kunnat somna i bilen, även om jag inte gör det men får liksom nästan tvinga upp ögonen. Och det är inte bara på eftermiddagen utan även morgon, fastän jag har sovit. Mamma tycker jag ska kolla mitt järnvärde så jag har sökt tid för det, om det är järnbrist eller något med sköldkörteln. Hoppas inte det, men har varit trött ända sen semestern. Vissa dagar är bättre än andra som idag iaf 🙂 Så därför skriver jag nu.

I fredags fyllde jag 30 år! Den stora dagen. Bjöd på en god morotskaka på jobbet som jag hade tänkt lägga ut här men har inte orkat, tyvärr 😦 Många frågar mig hur det känns nu. Jag svarar ja det känns inget annorlunda än siffran på pappret.. (hade velat göra en emoji, den som ser så funderande ut) Är det meningen att man ska känna sig annorlunda? Jag kan känna att 28 hade varit en bra ålder att stanna på, men åldern är bara en siffra för mig. På ett sätt kan jag känna att jag är mer min ålder nu än vad jag var när jag var 20. Jag har vad man brukar kalla en gammal själ, eller enligt mig själv om vad jag har läst så tolkar/känner jag det så 🙂

Men funderingar har klart kommit om mycket nu när man närmade sig 30. När jag var 20 så var det vad är meningen med livet och vad vill jag med livet? Nu när jag är 30 är funderingarna fortfarande samma men med mer tidspress för ibland känner jag att tiden springer iväg från en och man kanske missar så mycket. Därför måste jag hinna med så mycket som möjligt, fast samtidigt ska man ju ändå vara här och nu, och inte stressa för då mår man dåligt av det. JISSES! Är det inte konstigt att man får griller i huvudet? Hur ska man få ihop det? Leva livet samtidigt så ska man ta det lugnt och njuta, vila och återhämtning. Hmm…ingen lätt kombination. Jag tror lite på att hitta någon balans mellan allt. Jag läste en bok, Balansboken hette den som gav mig lite tips, funderingar och lärdomar om att finna balansen i livet…sen ska jag bara applicera dem också 😛 jag vet liksom hur jag vill att livet ska se ut och jag försöker få till det, men det är det där med tiden…att den ska räcka till också.

Var sak har sin plats. Man kanske kan säga var sak har sin tid. Jag försöker också applicera attraktionslagen, ju mer man är tacksam för, ju mer får man att  vara tacksam för, och det som upptar ens tankar det kommer bli så. Men sen blir det ju inte så om man inte gör något åt det samtidigt…

Jag tycker det är rätt kul att läsa om hsp, infj, multipotentialite och såna psykologi grejer. Allt för att förstå andra människor. Läser inte enbart om infj som jag utan även andras. Där känner jag att så mycket passar in på mig, att man vill så mycket samtidigt är man perfektionist och kan man inte något direkt så nej då vill bara skita i det. Fast samtidigt så vet jag ju att ingen kan någonting direkt utan man får lära sig med tiden. Höga krav kanske man har på sig?

I alla fall så för att komma till ämnet om meningen med livet? Under mina reflektioner till mig själv så försöker jag hitta meningen med livet. Är det barn? Är det upplevelser? Karriär? Pengar? Vad är egentligen meningen med livet? Är det någon som kan svara på det? Jag tänker att det jag är passionerad utav, som att lära mig nya saker (har så många saker jag vill lära mig) för min del kan vara en del av min mening. Somliga säger att meningen med livet är barn, och för dem kan det väl vara det? Andra säger karriär, och andra resor/upplevelser. Det kan ju vara så att det som är meningen med livet, för mig, min mening med mitt liv inte är samma mening som för dig och ditt liv. Som jag har skrivit i tidigare blogginlägg är vi alla olika och i och med det kan vi ha olika meningar med våra liv. Därför tänker jag att det är så svårt med den filosofiska frågan vad är meningen med livet? Jag vill också ha barn, det ska jag inte neka till, och blir det att jag får så kommer min mening med livet säkert att ändra sig men under tiden fram till dess så har jag en annan. En annan aspekt som också tål att tänkas på är kanske var i livet man befinner sig. Är jag barn så vill jag leka och ha kul med kompisar, 20år kanske resa studera festa, 30, stadga sig och skaffa barn osv. Meningen med livet kan ju ändra sig under åren? Det är ju härligt när någon säger om de vetat redan från när de var barn men jag tror att i många av fallen är inte livet så. Därför vill jag säga att om någon frågar vad är meningen med livet så kan man svara med en kontrafråga, vad är meningen med ditt liv? Vi lever inte samma liv, hur kan vi då ha samma mening?

Sen skulle jag önska och som jag drömmer om en värld där alla lever i harmoni, vi sprider kärlek, är snälla och omtänksamma mot varandra, inga krig, ingen svält. Naturen och moder jord mår bra, vi värnar om den och om alla djuren som lever här också. Att alla kunde ha den meningen med livet, tyvärr inser jag och vet att så inte är fallet. Det är så mycket ego och jag, jag, jag i världen istället vi. Men det får jag skriva om en annan gång.

 

Vi hörs snart igen!

Kramar Sofie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s