Var finns självkärleken?

Vi människor hittar ofta fel på oss själva, det är nästan alltid så att det aldrig blir tillräckligt bra. Hur kommer detta sig? Är vi så inne i jantelagen att vi trycker ner oss själva? Nu gör jag skillnad på självkärlek och bara ett stort ego där allt snurrar kring en själv, och man inte bryr sig om andra.

När jag ser mig själv i spegeln så känner jag mig inte bekväm i min kropp, det är för tjocka lår, rumpan är inte tillräckligt vältränad. Och överallt i sociala medier ser man sinnebilden av hur man ska ha den perfekta kroppen…Om man säger att det inte påverkar en så ljuger man nog för sig själv. Jag har min drömbild av hur jag skulle vilja se ut, men för det går det inte bara med träning, för det krävs operativa ingrepp t.ex. min näsa och ja, det vill jag inte gärna gå igenom. Man föds med de förutsättningar med dna och genetik uppsättningar man får från sina föräldrar. Det är bara att acceptera. Jag känner hela tiden mig otillräcklig, att jag aldrig är tillräckligt bra på nåt, och tror att många känner igen sig i det. Gör man något bra så trycker man ändå ner sig själv och man tänker jag kunde gjort så eller så.

Jag tror att vi behöver affirmera mantran om självkärlek, att du duger precis som du är! Du gör så gott du kan med de förutsättningarna du har. Och vill du nånstans, vad du vill göra så är det bara du själv som sätter gränserna! 💪🏻🙏🏻Sen förespråkar jag medmänsklighet, att man inte ska trampa på någon annan, man ska tro man är nån men inte till bekostnad på någon annan. De är också någon. Och kan vi hjälpa våra medmänniskor så gör det! Gör så gott du kan, med det du har! Du är bra precis som du är! Oavsett vad andra säger eller kommer för kommentarer! Denna vecka har jag fått kommentarer som gjort mig ledsen, som känns undermedvetet att jag inte ska komma här och tro att jag är nåt för jag är yngre. Har kommit hem gråtande flera gånger och min sambo fått hålla om mig. Har också en underbar vän som kramar mig och som finns där som stöd genom allt ❤️Hon är en god människa som vill alla väl ❤️

Jag tänker att såna människor själva är osäkra men de utstråla självsäkerhet, eller så är de helt enkelt inte medvetna om sitt sätt. Därför har jag inte sagt något. Men jag läste en grej om att om man låter människor behandla en på ett visst sätt så tillåter man de att fortsätta. Det är inte okej, och man måste visa att det inte är okej! Om ni har någon i er närhet som får er att må dåligt och får er osäkra, av någon anledning, bör ni stå upp för er. Annars tär det på självkärleken. Älska er själva som ni är❤️Ni är värda allt gott som finns ❤️🙏🏻

P.S idag var min kreativitet makeup och naglar men kunde bara få med bilden på naglarna. Och jag har inte de finaste fingrarna för jag pillar på dem 😉bara för att säga nåt negativt men är rätt nöjd med målningen. Hann dock inte dekorera med något för det e dags att åka på kräftskiva 🎉använde mig av Essie ”Dressed to the maxi” som nagellack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s