Längtan

Jaha, då var det torsdagkväll igen och det är denna dag jag kommer blogga på fortsättningsvis. Denna gång ska jag skriva om det som jag skrev om sist med längtan, ja längtan efter vad?
Äntligen fredag imorgon kanske några av er tänker när man ser fram emot morgondagen, det gör jag. Men ibland så slår insikten mig, varför jag längtar jag alltid till fredagen? Det är ju för att det är helg och man är ledig då. Hallå, det är väl klart! Det är då man inte behöver ställa klockan och göra sånt man inte hunnit i veckan eller tiden för att bara vara, vara tillsammans med familj och vänner. Helgen är bra på så sätt att man har tid över.
Om ni tänker efter, var måndag så känner man en hel vecka framför sig och man längtar till fredagen så längtar man framåt kanske 44 veckor på ett år (44 är ett uppskattat antal beroende på semesterveckor, helgdagar och så, och 5 är ju antalet dagar i veckan man oftast arbetar) 44 x 5 = 220…Vi längtar alltså 220 dagar om året efter den där dagen. 220 av 365, det är väldigt många dagar. Om vi sen räknar på antal år man arbetar så ja efter utbildningar och så kanske vi arbetar ca 35-40 år, då hamnar vi mellan 7700-8800 dagar som vi längtar efter EN DAG! Vidare räkning med antal år som vi då LÄNGTAR hamnar vi på 21-24 år…Den matten du! Vi längtar alltså bort 21-24 år av oss! Det är så vi längtar ihjäl oss själva.
När jag tänker på detta så blir jag helt förbluffad, och jag gjorde precis den matten och ser talen framför mig. Det kanske inte stämmer till 100% men ungefär. Är vi så upptagna med att längta och blicka framåt att vi glömmer vara här och nu? Livet är det som händer medan du planerar annat brukar man kunna läsa.
Jag menar inte att vi inte ska längta efter fredagen, men om vi är upptagna med att äntligen fredag och nu ska jag göra allt det jag vill…Då blir livet kanske rätt tråkigt, och känslan av meningslöshet kanske också uppkommer hos en del. I en bok jag läst Balansboken så skriver Peter Jumrukovski att göra något varje dag som får en att må bra, och det är även en del som jag fick lära mig när jag i stresshanteringskurs för utmattningen, och även när jag gick i KBT för depression och ångest. Ge mig själv en daglig gåva som ledare för kursen, något som fick mig att må bra var dag. Det kan vara allt från att gå en promenad, titta på tv, läsa en bok, laga mat som man tycker om, vara med familjen, spela spel med barnen kanske? Ja det finns ju mycket, det är du själv som bestämmer vad.
Det jag inser är att tiden kanske är svår att räcka till, men det handlar kanske lite om hur du lägger upp ditt liv. Lägger du in din återhämtning med något som förgyller din dag, får dig att må bra, så kanske man inte längtar bara efter den där fredagen som hela tiden finns där framme. Just detta är det jag menar med att stanna upp där du befinner dig, glöm inte att vara här och nu. Inte där framme, inte då tillbaka i tiden, utan här och nu.
Som jag skrev tidigare klart ska man få längta efter saker t.ex. en semester, den där bilen eller så, det är bra att ha saker och se fram emot. Se upp bara så du inte längtar efter de där om:en. Till exempel OM jag bara hade sett ut på ett visst sätt hade livet varit lättare, OM jag hade haft den där bilen hade jag varit nöjd. Det finns en risk, en kraft i känslan av längtan som kan förstöra mycket för en. Att man aldrig blir nöjd, att det alltid är något som saknas, och att man aldrig är i nuet för du är alltid där framme när du ska göra de sakerna. Du blir inte nöjd med det du har, för du lever inte här och nu. Den kan också göra så att man blir handlingslös, för du saknar hela tiden något istället för att uppskatta det som du faktiskt har. Tankarna och känslorna river inne i själen för uppmärksamhet och man kanske inte gör något för att faktiskt göra något åt det. Det är ju du som har makten i ditt liv som jag skrivit om tidigare.
Jag sitter och tittar ut genom mitt fönster i skrivande stund och förundras livet, över alla möjligheter som varje dag ger mig. Det som livet har gett mig. Varje dag brukar jag tänka på 3 saker som jag är tacksam över. Ju mer du kommer på saker som du är tacksam för ju mer kommer till dig.
Jag vill att du efter läst detta tänker på 3 saker som får dig att må bra, och som du är tacksam för i livet. Att du försöker göra något som får dig att må bra. Men INTE stressa över att få in det, att bara läsa eller kolla på tv, så länge det får DIG att må bra och inte känna att du behöver längta framåt och missa ditt liv.

Ta hand om dig, missa inte livet som är här och nu ❤
/Sofie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s