Att låta sig känna

Då var det torsdag igen och idag kommer det bli ett kort inlägg då jag är rätt trött pga sömnsvårigheter de senaste nätterna. Kanske beroende på någon kosmisk kraft med månen eller planeternas rörelse…

Iaf, många idag lider av psykisk ohälsa. Vi mår dåligt och vi vill trycka undan våra känslor för de är jobbiga. Problemet är ju dock att ju mer vi försöker trycka undan dem ju starkare blir dem…som en våg som slår emot en i vattnet. De ligger där inne, skriker, river och vill göra sig hörda. De finns ju där av en anledning.

Känslor uppkommer av en orsak för att meddela oss något såsom glädje, sorg, ledsen, skam, hunger, avundsjuka m.m. Vi föds med dessa känslor för att vi ska klara oss i världen, men idag är det som att vissa känslor inte är ok. Det är fult att känna vissa saker. Kanske har varit så längre tillbaka i tiden med, kan även vara att människor mått dåligt av samma orsak men det har inte varit så uppe på tapeten som nu. Psykisk ohälsa är tyvärr alldeles för vanliga i dagens samhälle.

De medfödda känslorna, varför skulle de inte vara okej att känna? Alla känslor är okej, det gäller att precis som surfare, lära sig rida med vågorna och inte emot dem. En viktig tanke som man också får tänka på är att ”Är känslan berättigad?”. Vad jag menar med det är att man också tar på sig skulden och skammen för något som inte är ens eget fel. Någon kanske har en dålig dag på grund av något annat och då tar du på dig skulden för det.

När en känsla väcks inom dig låt den berätta för dig vad den vill, varför kom den? Rid med känslan som på en våg och låt den sedan försvinna bort allt eftersom. Jag vet det är lättare sagt än gjort, jag försöker själv jobba med detta och ställa frågor till känslorna eller vända de destruktiva tankarna.

Men ju mer man iaf försöker jobba emot dem, ju starkare blir dem. Låt de bara vara. Allting kommer lösa sig, jämna ut sig. Det strävas efter jämvikt. All lycka och all sorg kommer och går, starka känslor väcks och försvinner bort. Det kallas haubiteringseffekten. Man vill vara i ett neutralt läge. För mig är det lugnet när jag har en inre ro i själen, mår bra i tillvaron och bara få vara mig själv, både ensam och tillsammans med nära och kära, men utan alla krav och måsten ❤️då känner jag lyckan i mig, när jag bara är jag ❤️

Om man mår väldigt dåligt och inte finner någon väg ut, när det bara finns ett mörker så råder jag att söka hjälp för det finns hjälp att få ❤️

Ta hand om er ❤️Tillåt er själva att känna alla känslor som kommer, låt de finnas där som en delar er för de gör ju er till den ni är ❤️

/Sofie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s