Må bra, njut av här och nu

Hejsan allihopa!

Idag är det den där tråkiga söndagen, en dag som många har söndagsångest inför den kommande veckan. Man vill inte den ska börja igen, eller hur? Hur många är det som faktiskt hoppar ur sängen och känner tjohoo veckan börjar igen? Är det känslan av att vara fast i det eviga ekorrhjulet, äta, jobba, sova dö typ? Är det det livet går ut på, eller livet händer någonstans däremellan?

Så kan jag själv känna ibland, att livet har mer mening än så. Vissa dagar är svårare än andra. När måndagen ofta börjar så längtar man direkt till fredagen. I tidigare inlägg ”Längtan” har jag räknat ut hur mycket vi faktiskt då längtar, längtar bort tid. Tid som aldrig man får igen. Tid tillsammans med familjen, med människor man tycker om (förhoppningsvis), eller om man har djur, ett intresse utöver arbetet.

Den enda tiden vi har är här och nu. Försök ta vara på den, fokusera på att må bra här och nu. Attraktionslagen fungerar som sådant att det du fokuserar på det drar du till dig mer av. Väldigt enkelt egentligen. Om du tänker och känner (känslan är viktig) att du inte tillräckligt med tid kommer du inte få mer tid, du kommer dra till dig mer av det du inte vill, känslan av bortfall med tiden.

Tiden du har fått, är här och nu. Gårdagen är redan över, morgondagen vet vi inget om. Här och nu, det är gåvan som du fått. Lev livet nu, må bra här och nu, ta vara på tiden som du har. Ibland är det klart motgångar och tråkiga saker händer, men just i denna stund vill jag fråga dig, Vad kan du göra för att må bra här och nu? Vad får din själ att sjunga? Är det att ut och gå, vara med familjen, prata med en vän, baka, springa, sjunga, renovera, läsa, titta på tv? Just nu, vad kan du göra för att du ska må bra bara precis i denna stund efter du har läst detta?

Ta en liten stund och reflektera. Vad kan du göra för dig själv? Du är värd att må bra, du är värd all livets goda. Livet har getts till dig, och tiden du har är en gåva. Var tacksam för tiden du har nu, imorgon är den tiden borta.

Detta är något man kan göra var dag. Även om det är en ”tråkig” vardag, och man ska sätta klockan. Fokusera på nuet, att vara här och nu i stunderna. Det är det enda vi har, och det är NU som vi kan må bra och göra något för att vi ska känna en harmonisk känsla i kroppen, inte igår och inte imorgon, inte senare.

 

Affirmation för dagen:

Jag är tacksam för tiden jag har här och nu, Jag väljer att fokusera på att må bra för min egen skull och för andras, Jag väljer att se det goda i livet.

 

Ta hand om dig, här och nu ♥♥♥

/Sofie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s