Meditation

Hej alla!

Hur är vädret hos er? Sitter här i solen och skriver lite denna söndag. Tänkte att jag skulle slå ett slag för meditation. Kommer här på bloggen vid senare tillfällen att dela med mig av lite olika tekniker och olika mediationer som man kan använda sig av.

Jag försöker själv meditera dagligen, jag mår mycket bättre och sover bättre när jag mediterar. Jag som haft sömnproblem i många år tidigare kan nu kanske vakna bara en gång på natten, hur skönt är inte det? 🙂

Du kanske, precis som jag trodde i början, tror att meditation handlar om att sitta i typ en timme och ha ett klart sinne utan några tankar. Jag satt själv och kämpade och kämpade med detta med tankar som hela tiden kom och snurrade runt i huvudet. Jag kommer ihåg min egen känsla med att nej detta går inte, fungerar inte för mig. Tills! jag såg ett klipp med Emily Fletcher (BIG FAN av henne) på Mindvalley där hon berättade och förklarade om olika tekniker och meditationsstilar. Det jag försökte med var ju det som munkarna gör, och det kanske inte riktigt passar in i vår tid här och nu. Nya moderna meditationer handlar mer om att rikta fokus, inte som mindfulness som är att vara här och nu i det man gör, vad ser man hör man m.m., utan att blunda, rikta andningen, rikta fokus mot sitt inre och på något specifikt.

Jag tänkte dela med mig av en mediation som jag brukar göra 5-10 minuter på morgonen för att börja dagen på ett bra sätt, och sätta intentionen för dagen.

Jag börjar med att sätta mig på ett lugnt ställe, sängen oftast, stöd för ryggen men med huvudet fritt. Händerna på benen eller vid sidan om, eller handflatorna emot. Sen går det till så här. Jag bestämmer fokus, på morgonen är det ofta att jag vill få ett lugn i kroppen, att fokusera på glädje och kärlek, som sedan håller sig hela dagen.

Jag andas in på 2, håller 2, andas ut på 2. Detta gör jag några gånger för att lugna kroppen och att flytta fokus från omvärlden till mig själv, här och nu.

Jag visualiserar framför mig ett vitt ljus som omsluter mig (oneness/universum, vad man vill kalla det), i detta är jag lugn, fylld av kärlek och glädje. Jag fokuserar på de känslorna. När jag andas in, andas jag in det vita ljuset, känner hur det sprider sig i kroppen, från alla tårna, upp i fötterna, upp i benen, magen, hjärtat, ut i armarna, fingrarna, upp tillbaka i halsen och upp i huvudet. Vid varje inandning känner jag hur ljuset fyller mig, och vid varje utandning andas jag ut stressen, ångesten, oron eller vad det är som jag tycker är jobbigt just nu, och bara fokuserar på lunget, glädjen och kärleken. Jag ser (fast ögonen är stängda) och känner hur det vita ljuset är i mig, hur det strålar ut ur mig med lugn, glädje och kärlek som jag sprider till de jag möter under dagen. Jag är ett med universum!

När jag sedan är färdig, om inte handflatorna redan är emot mig, så sätter jag dem emot mig, tackar mig själv för att jag gav mig denna stunden just idag.

 

(Kolla gärna upp Emily Fletcher, hon är super! Verkar vara en jordnära, rolig och härlig människa, finns på youtube bland annat).

 

Ha en fortsatt härlig söndag och hoppas att du också använda dig av lite meditation i dagarna!

/Sofie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s