När livet suger…

Hej ifrån sjukstugan!

Blev sjuk i dagarna här, tyvärr. Tycker verkligen INTE om att vara sjuk. Blev lite kortare meditationer för att läka sig själv, ännu en bra med meditation att kroppen kan läka sig själv bättre 😉 Förhoppningsvis så hjälpte det inför helgen. Man känner sig så taskig och hjälplös när man är sjuk, taskig mot kollegorna och hjälplös för att man inte kan påverka det.

Ibland kan man ju känna att livet suger. Att det inte finns någon mening med livet, att det bara finns negativa saker. Tror du också kan instämma i det? Och visst alla dagar är inte av guld och gröna skogar precis. Och dåliga saker händer, det kan man inte påverka, det man kan påverka är hur man förhåller sig till dem. Som nu att jag blev sjuk, så känner jag mig taskig, fast om jag ställer mig frågan: Är den känslan berättigad? Då undrar du kanske vadå berättigad? Jo jag menar, är situationen något jag kunde påverka? Något som jag medvetet gjort? Nej, att bli sjuk kan man ju inte hjälpa. Alltså är ju inte min känsla av att jag är taskig mot mina kollegor berättigad. Det finns inget som jag kunde gjort för att ändra det som hände, jag blev sjuk och så var det med det.

Om du tänker efter på någon situation där du känner obehag inför, en negativ känsla, fråga dig själv? Finns det något som kan motivera känslan hos dig, är den berättigad?

Negativa känslor kommer hos oss för att pocka på oss, att nu är det någonting som inte är bra, något stämmer inte överens med ditt inre/din själ. De positiva visar ju Ja Fortsätt så här!

En annan sak som jag har lärt mig att göra när något inträffar som först kanske väcker värsta ångesten och stressen skjuter upp som en raket i luften, är att försöka rycka på axlarna och inte värdera situationen utan mer tänka ”good thing, bad thing who knows?” Det var under ett webinarium med Srikumar Rao på Mindvalley där han berättade en historia om en pappa och sin son. De bodde tillsammans i en by, de var fattiga. Men en dag så bestämde sig pappan för att investera i en hingst för avel. Första natten så rymde hingsten genom att sparka hål i staketet. De andra byborna blev helt utom sig för deras skull, men pappan bara ryckte på axlarna ”good thing, bad thing who knows?” Senare på dagen hittade han hingsten bland vildhästar och de hästarna följde hingsten tillbaka vilket gjorde att de hade ännu fler hästar sen att handla med. Pojken sen var med om en olycka där han skadade ena benet, och det läkte inte som det skulle så han blev en krympling. Återigen blev de andra byborna utom sig för faderns skull då de sa till honom att nu skulle ingen flicka vilja gifta sig med honom. Pappan ryckte på axlarna ”good thing, bad thing who knows?” Lite senare så beordrade hertigen/kungen, ja ledaren för landet, ut landet i krig och alla friska pojkar/unga män som kunde kriga skulle ansluta sig. Sonen fick stanna då han inte kunde kriga på grund av sitt ben. Så när de andra byborna fick säga hejdå till sina pojkar hade pappan kvar sin son.

Det visar lite på det jag vill berätta idag, att även om en situation först visar sig vara hemsk, och åt bara h**vete så behöver det inte betyda att det visar vara sig så i början.  Om du inte värderar situationen heller utifrån bra eller dåligt så tar det inte lika mycket energi heller. Vi kan ju styra våra känslor genom våra tankar, eller hur? 😉

 

Med önskan till dig om en riktigt skön och härlig helg fylld av kärlek

/Sofie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s