Allt eller inget syndromet

Varför är det så att vi människor ofta typ kring nyår sätter mål eller visioner som vi vill nå och gå efter här i livet, men sen när resultatet kanske inte kommer som ett brev direkt på posten så lägger vi ner?

En iakttagelse som jag har gjort är att vi kör på hårt, 110 minst! Och kör hårt, ger allt men sen när det inte blir av eller inte så som vi vill, eller så snabbt så nej då är det bättre att vi inte gör något alls. Detta kan appliceras till träning, till relationer, till våra mål eller visioner i livet men även till andra grejer. Jag erkänner jag kan själv tänka så ibland, men så slår det mig, som talesättet säger Rom byggdes inte på en dag.

Samhället idag är himla stressat, resultaten ska komma direkt och gör det inte det är det precis som att det inte är mödan värt för då är vi inte så bra ändå…eller är vi det? Klart vi är! Vår hjärna är skapad att uppmärksamma det negativa omkring oss, det var så vi överlevde för 2000år sen, men idag behöver vi inte det. Och när vi inte ser resultatet av våra ansträngningar nej då slutar vi hellre än att njuta av resan.

Attraktionslagen säger att fokusera på vad och varför, när och hur kommer av sig själv. Ofta vill vi ju, jag som har lite kontrollbehov…ibland iaf 😉 ähum…ha koll på när det ska hända och hur. Men när och hur kommer, om vi kanske lugnar ner oss, tar ett djupt andetag och reflekterar över vad är det jag vill, och varför vill jag det? Är detta i synk med mitt inre, min själ? Är detta något som jag verkligen vill eller är det något utifrån som prackats på typ av samhället eller föräldrar?

Har du någon vision som du strävar efter just nu som du har svårt att se det händer något? Vad är det DU vill? Har du satt dig ner och skrivit eller punktat upp varför vill du det?

Som tex med relationer eller träning, tänk på vad vill du, och varför? Ex. Jag vill att min partner ska lyssna på mig. Varför vill du det? För att då känner jag mig bekräftad och sedd (detta är ett behov hos alla människor). Okej, vad kan du göra då för att uppmärksamma detta behovet hos din partner? Utan att det ska leda till bråk och negativ stämning. Prata om det kanske, när hen inte lyssnar uppmärksamma partnern på det.

Träning kan ju vara ”Jag vill gå ner i vikt till…”okej, varför: jo för jag trivs bättre då, mår bättre. Bra, vad kan du göra för detta ska ske? Sluta med småätande tex. ( ähum…min lilla last 😉 )

När vi väl fokuserar på vad och varför så brukar hur komma av sig själv och i situationerna som kommer så vet vi hur vi ska agera för att uppnå det vi vill. Men har vi för mycket fokus på när och hur så kan det leda till allt eller inget syndromet som jag kallar det.

Positiv affirmation för dagen:

Jag tror på mig själv. Jag klarar allt jag vill.

(Säg detta till dig själv några gånger om dagen, eller så många som du känner att du behöver).

Glöm inte att du är bra precis som du är! Du är tillräcklig ❤️

Med en önskan om en fortsatt trevlig kväll till dig

Sofie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s