När är vi nöjda egentligen?

Godkväll på dig!

Hur är det med dig idag? Hur har din dag varit?

Känner du att det finns saker i livet som du inte är nöjd med? Finns kanske saker som det känns som du aldrig kommer bli nöjd med?

Varför sätter vi de där höga kraven på oss själva, på det vi har åstadkommit eller på saker runt omkring?

Jag har funderat en del på det att vi strävar hela tiden efter bättre, att bli bättre och man klandrar sig själv för misstag, hänger sig fast i dem istället för att lära sig från dem. Man är inte nöjd med sig själv eller med relationen, sitt boende, sitt jobb eller vad det nu kan vara. I en av mina meditationer kom jag till insikten att mycket i grund och botten handlar om oss själva, vår kärlek till oss själva, att vi är tillräckliga, och är vi inte i harmoni med oss själva så nej då är vi ju inte heller nöjda med oss och det livet vi skapat.

Idag skulle jag vilja att du tänker in dig i den här situationen:

En person som du känner, familj, vän, kollega eller vem som du känner, kommer till dig för att få råd. Den har samma dilemma som du har nu, den blir liksom aldrig nöjd med något den gör, strävar efter hela tiden att bli bättre, inte nöjd med ja vad det nu än är som den inte är nöjd med. Vad skulle du säga till den här personen? Vad skulle du ge för råd? Hur skulle du vilja hjälpa din vän? Få den att känna?

Min tanke till dig är dessa råd som du ger till din vän är de råden som du kan vid stunder av otillräcklighet eller när du känner att du inte är nöjd med livet, sätta dig in i situationen som din egen vän. Ge dig dessa råd som du skulle ge till en vän.

Du är din egen bästa vän ❤️Du är tillräcklig ❤️Du är bra precis som du är ❤️

Positiv affirmation för dagen

”Jag är tillräcklig”

Med önskan om en fortsatt trevlig kväll till dig ❤️

Sofie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s