Bra, bättre eller bäst? När är det bra nog?

Hejsan allihopa!

Detta inlägg påminner lite om föregående inlägg om när är vi egentligen nöjda. Häromdagen så var jag hos min coach där vi diskuterade detta, då min drivkraft är att lära mig nya saker, att göra det roliga och utvecklas. Jag ville gå till en coach för att liksom hitta balansen i livet, mellan aktivitet och lugn, att njuta i nuet och inte känna rädsla för att stå still om jag inte gör något just. Den där gnagande känslan av att man borde göra det eller det. Så nu försöker jag omprogrammera min hjärna lite, det är ju så man får göra om man vill ändra på något. Börja i sitt inre.

Då kom vi fram till det jag skrivit med innan att våra hjärnor är programmerade att se det negativa i våra omgivningar, att hitta nya vägar och lösningar och sträva efter bättre vägar/möjligheter. Det gjorde vi för att överleva i stenåldern och våra hjärnor har inte utvecklats sen dess 😉

Så även nu strävar vi hela tiden efter bättre. Och klart om vi fokuserar på det så så blir vi ju inte nöjda heller nån gång. Hos coachen så sa hon att vi glömmer det vi redan har. Om vi fokuserar på det vi har, och inte glömmer det, så har vi ju redan rätt mycket eller hur?

En fråga som jag ställt mig sen är också det här med att vara bra nog, när är det bra nog? Det är ju lite samma sak som att vara nöjd, vi vill bli bättre, utvecklas bättre och då blir vi aldrig bra nog.

Jag som också har rätt många saker som intresse och drivkraft (multipotentialite som jag är) har även funderat på det med att vara bäst. Multipotentialite så blir man ofta inte bäst eller expert på något, och det kanske är helt ok att vara bra på någon, några eller många saker istället för bäst på en?

Kan man bli bäst? På något? På vad isåfall? Det kommer ju rätt ofta andra som sen också är bra, eller bättre på något än en själv och det är inget fel. Vi kan ju komplettera varandra 🙂

Bara lite tankar så här på valborg.

Hoppas du kan få dit en lite tankeställare om du också känner och tänker på det med att man inte är bra nog.

Med önskan om en trevlig valborg till dig ❤️

Sofie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s