Vem har makten i ditt liv? Du eller din omgivning?

Hejsan allihopa!

Jag har funderat länge på vad jag ska skriva, och jag kollar webinarium, läser böcker och artiklar om personlig utveckling eller growth som jag vill kalla det 😉

Så nu har jag märkt runt omkring mig i omgivningen att man ofta kanske lägger makten hos någon annan för sitt eget liv? Det jag menar är att lyckan, glädje, självkänsla och självförtroende m.m. det lägger man i händer på de yttre omständigheterna, på omgivningen. Att hade det varit så, eller haft det så hade jag varit lycklig, eller då bättras min självkänsla. Men lyckan och självkänslan börjar inifrån, den börjar hos dig, inte utifrån vad andra säger eller hur ditt liv ser ut just nu. Vårt egenvärde kommer ifrån oss själva, inte från vad andra säger eller hur de yttre omständigheterna ser ut.

Tittar man på de mest framgångsrika har de oftast inte startat med kanske några bra yttre omständigheter som t.ex. ekonomi men de lyckades ändå. Hur kommer det sig? Jo de fortsatte fast motgångar, de kanske blev panka vid nåt tillfälle men de lärde sig vad de inte skulle göra och såg inte misstag som något som definierade dem.

Självkänsla, lycka och det, det kommer inifrån. De som har mindre än du, kan ändå vara lyckliga. De låter inte yttre omständigheter definiera sig själva eller sina liv. Vi vill ofta få bekräftelse från andra att vi är bra, att vi duger, vi ser bra ut m.m. , och jag ska vara ärlig klart jag blir glad när jag får höra det. Komplimanger känns alltid kul att få.

Men problemet är att när du söker bekräftelse från omgivningen/omständigheter då kommer det bara kortvarigt. Vad händer om andra inte ger dig det? Vad händer när de slutar eller omständigheter förändras? Försvinner din lycka då? Kan du vara lycklig då eller ha bra självkänsla? Troligtvis inte. Jag hoppas du förstår vad jag menar med detta.

Så nu vill jag att du frågar dig själv:

Vem är det som har makten i ditt liv, du själv eller omgivningen?

En liten positiv affirmation som avslutning på detta inlägg

”Jag är bra som jag är, jag är tacksam för det jag har. Jag låter inte andra definiera vem jag är, eller yttre omständigheter påverka min lycka. Jag är lycklig just nu, precis i denna stund som bara är min egen”.

Med önskan om en fortsatt trevlig kväll till dig! ❤️

/Sofie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s