Meningen med livet?

Hejsan hoppsan på dig!

Hoppas din vecka har varit bra så långt. Mitten på veckan har kommit, lillördag 😉 Nu vänder veckan och vi går mot den efterlängtade fredagen och helgen.

Vad är det som gör att vi längtar så efter fredagen och helgen? För att vi känner oss fast i vardagen, där alla andra styr oss. Vi anpassar oss efter ett jobb med arbetstider för att vi ska få lön, vi har chefer som kanske har förväntningar på oss, eller vi tror de har det. Eller kanske du är chef, och du vill gärna ha glada och positiva anställda, som mår bra, och som uppfattar oss som bra och rättvisa ledare. Så kommer den efterlängtade helgen och kraven släpps på oss och vi kan förhoppningsvis bara vara. Sen börjar det om igen på måndagen och veckorna bara går tills vi kanske har lite härlig semester.

Känner du igen dig? I det där låsta läget genom livet. Du kanske frågar dig själv, är detta allt? Finns där ingen större mening med livet?

Jag kan själv känna så från gång till gång, men sanningen är den att du skapar din egen mening med allt. Detta gör vi oftast i efterhand, eller under tiden, så skapar våra egna hjärnor mening för våra hjärnor kan inte hantera situationer/kriser eller vägen vi valt, att det bara var något som hände utan det fanns någon mening. Våra hjärnor behöver en förklaring en mening det som sker i livet.

Livet blir vad du gör det till är något som du kanske har hört och det ligger mycket sanning i det. Vad är din mening med livet? Vad vill du ha ut av livet?

Ibland behöver vi stanna upp för att tänka efter vad vi vill med livet. Så jag vill att om du känner dig fast i ekorrhjulet, eller inte, men stanna upp och fråga dig ”vad är min mening med livet?Vad vill jag med livet?” Det är djupa frågor men frågor som man behöver ställa sig, framför allt när vi känner oss fast i samma snurrande hjul. Vad kan du göra för att ändra dina vanor/rutiner i livet för att känna mer mening eller glädje?

Vi här hemma hos har tex bubbelonsdag där vi provar något nytt bubbel var, eller varannan onsdag. Blir inte alltid var onsdag när annat kommer emellan, men det är något som vi känner lite lyx och ser fram emot i veckan.

Glöm inte livet blir vad du tänker och gör det till ❤️

/Sofie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s