Semestern närmar sig, avslappning eller stress?

Så härligt med semestertider, eller hur?

Nu närmar sig semestern med raketfart, även om det känns långt fram för min del med fyra veckor kvar. En del av er har kanske redan gått på semester vid den här tiden.

Semester är en tid för avslappning, att återhämta oss från vardagens ekorrhjul med jobba, äta, sova, jobba, äta sova osv. och någonstans däremellan hinna med lite annat också. Då ser vi äntligen fram emot en härlig semester när vi kan göra det vi vill, att slippa undan ekorrhjulet för att njuta av livet.

Under semestern ska ju vi gärna hitta på lite olika saker, utflykter, umgås med de vi inte hunnit träffa på länge, resa, grilla, fixa med huset/boendet, sola, läsa ikapp kanske om man har något sånt, ja kort sagt allt det vi inte hunnit med när vi jobbat. Vi hör också vad andra, våra kollegor, vänner, berättar vad de ska göra under sin semester.

”Oj, ska den göra det och den göra det?” Vi börjar kanske jämföra med det vi ska göra på semestern. Usch, nu börjar kanske klumpen i magen vakna till liv. Tankarna som dyker upp om allt man vill göra, samtidigt som andra ska göra det, ”hmm, kanske jag skulle göra det med? Jag som hade tänkt detta?”. Stressen ökar. ”Duger jag fast jag inte gör allt det som alla andra gör?” Svaret är ja, du duger precis som du är och med det du vill göra.

Finns ju även en ekonomisk synvinkel på det hela som kan öka på stressen. Alla har inte råd till att göra allt, och ärligt talat, alla gör ju inte allt. Vår hjärna ser och hör mycket, men i processen så glömmer den bort vem som faktiskt gör vad. Och sociala medier har ju också sin lilla plats. ”alla” som lägger upp fina bilder. Är det så fint? Gör alla verkligen allt? Eller är det så att en gör det, och en annan gör något annat?

Då vill jag fråga dig, vad är viktigt för dig under semestern? Semestern är som sagt en tid för återhämtning, hur återhämtar du dig? Tid med familjen? Läsa? Renovera? Slappa på stranden? Ta dagen som den kommer?

Vad är viktigast för dig, vad andra tycker eller hur du känner om ditt eget liv? För det är ju just det, ditt eget liv.

Lever du i en familj har man så klart flera att ta hänsyn till och ett tips då kanske är att prata igenom semestern innan den faktiskt kommer så att inte t.ex. fyra olika människor har fyra olika förväntningar och det bara blir pannkaka av alltihop. Hur kan ni lägga upp det så att alla kan få någon av sina förväntningar mötta?

Här hemma väntar renoveringar i sommar och det är i fullt sjå just nu, så lever i byggkaos men det blir fint när det är klart.

Jag önskar dig en härlig och avkopplande semester, precis så som du önskar att den ska bli❤️

/Sofie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s