Tips för att vara här och nu

Hej på dig!

Jag hoppas allt är bra med dig sen sist vi hördes. Du kanske är mitt i semestern nu, har redan haft semester eller ska ha semester. Visst är det skönt med sommar i alla fall och att livet ofta ter sig lite annorlunda även om man jobbar under sommaren.

Ibland när man är mitt uppe i nåt, som tex semestern så är det lätt att glömma bort att vara här och nu, att faktiskt stanna upp, att se, att lyssna, känna efter och verkligen njuta av nuet. Dagarna på semestern kan gå av bara rasande fart och helt plötsligt står man där och ska börja jobba igen. Man får kanske lite panik för att man vet att man har inte gjort allt det där som man tänkt, och alla de andra grejerna som man ville och som man faktiskt gjorde de njöt man kanske inte riktigt av heller? För att vi glömde vara här och nu.

Den enda tiden vi har är här och nu. Vi blickar ofta framåt och lever där med all planering, och allt som ska fixas och göras, allt som vi vill. Detta tankesätt gör att vi ofta inte är glada i nuet. Ibland behöver vi stanna upp och tänka bakåt, hur långt vi faktiskt har kommit, men också stanna upp för att bara vara…just här och nu ❤️det är egentligen den enda tiden som räknas, för det är bara nuet vi har, och ärligt visst vill vi njuta så mycket av semestern så mycket som möjligt? Och just den förväntningen kan ibland stressa oss, att vi glömmer bort här och nu❤️det händer mig ofta. Jag har inte ens gått på semester än och försöker landa i att inte få panik över att missa att njuta så mycket av dagarna som jag bara kan.

Ett tips som jag själv gör när tankarna springer iväg, så uppmärksammar jag de tankarna, och försöker styra dem till det jag vill. Tankarna styr känslorna och känslorna styr tankarna. Men när jag är mitt uppe i maratonloppet av alla tankarna som springer fram genom huvudet så säger jag till mig själv:

”Jag är Sofie. Jag väljer att vara här och nu. Denna tiden är värdefull. Jag vill vara här, just precis nu”.

Då lugnar tankarna och känslorna ner sig och jag kan andas, andas fritt och njuta i den stunden jag är i.

Detta kan du också göra när du märker att dina tankar vill köra ett formel-1 lopp med dig. Men glöm inte att det är du som har makten över dina tankar och inte vice versa❤️Ibland kan det ta ett par/några gånger innan tekniken fungerar. Övning ger färdighet.

Jag önskar dig all lycka och kärlek ❤️

/Sofie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s