Om mig

IMG_5706

 

 

Namnet Miss Sofie´s Corner kommer ifrån en lärare som kallade mig Miss Sofie och det har följt mig  sedan dess, och Corner är min lilla hörna eller plats här i världen.

 

Alla har vi en gåva att ge till andra här i världen och min gåva är att ge vidare av mina lärdomar och kunskaper som jag har fått för att kunna leva ett liv i balans och harmoni. Jag har själv arbetat och arbetar själv med dessa kunskaper och insikter för att leva ett liv som jag vill, ett liv i balans och harmoni med min kropp, sinne och framförallt själen.

Jag tror att när vi inte är i harmoni med vårt innersta, vår själ, det är då som livet känns motigt och trögt. Men för att själen ska må bra behöver vi tänka ur ett helhetsperspektiv på livet med alla dess delar, både sin kropp, sitt sinne och sin själ. Mitt utgångsläge är därför att jag arbetar med varierande verktyg/tekniker, vad jag nu ska kalla det, för det finns så mycket som vi inte vet om som faktiskt påverkar oss. Det som skapar ett liv i balans och harmoni.

 

Min resa under åren har kantats både medgångar och motgångar precis som allas liv. Att vi är olika personligheter som ibland kanske passar bättre ihop med andra. För några år sedan kom min mamma över begreppet HSP (highly sensitive personality) och när jag läste om det så kände jag att det stämde. Strax därefter som fann jag att jag var utifrån ljungs personlighetstyper är INFJ och multipotentialite. Att läsa om något som man känner ”wow det är så jag”, kan för min del iaf, hjälpa en att lära känna sig själv. För hur ska man kunna må bra, veta vad man vill om man inte känner sig själv? (Är ni intresserade så googla på dessa begrepp)

Jag har under åren sedan barndomen haft en känsla av utanförskap, att inte riktigt alltid passa in. Därför har det blivit att man anpassar sig efter de människor man befinner sig med, och även att vara alla andra till lags för man vill ju så gärna vara med och passa in. Men det var härifrån motgångarna och nedåtgående spiralerna kom. Det blev till depressioner, ångest (GAD), utmattningsdepression (28år gammal) där man helt tappat fotfästet för man vet inte vem man är längre. Så klart kom inte dessa problemen bara utifrån de känslorna utan även andra omständigheter i livet.

Sedan jag blev sjukskriven för utmattningen när jag var 28 år gammal har jag sökt efter livet i balans och harmoni. Jag har innan utmattningen även gått i KBT för depression och ångest, och använder av mina lärdomar när jag skriver. Jag läser psykologiböcker, går på webinarier (mycket Mindvalley som är superbra tycker jag), läser om coachning och även kurser där. Hösten 2018 blev en stor omvändning och därefter har allt tagit en himla fart. Det var då jag läste om attraktionslagen. Vissa säger den är bs, och det får de tycka, men för min del så har det ändrat mitt liv, och i det mesta jag läser och ser i världen, på tv, eller upplever kan jag koppla till attraktionslagen. Det är därifrån jag fick till mig med helhetsperspektivet till livet, och det är därför jag arbetar med varierande tekniker och verktyg.